Go Back
+ servings
באן עם בשר אסאדו

באן עם בשר אסאדו

לחמניות אסיאתיות מיוחדות ממולאות בשר אסאדו מושלם.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 16 באנס
באדיבות: ענבל גמזו

ציוד

מיקסר
תבנית גדולה
נייר אפייה גזור לריבועים
כלי אידוי לבאנים
מחבת

המצרכים

לבאנס:

  • ½3 כוסות קמח רגיל מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות מלח
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 כפות שמן רגיל
  • ⅓1 כוסות מים חמימים

למילוי האסאדו:

  • ½ קילו אסאדו טרי
  • 1 כוס יין אדום
  • 6 שיני שום
  • 1 קורט תבלין פילידלפיה
  • 1 קורט מלח גס
  • 1 קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 קורט כף חרדל
  • ½ כוס רוטב בצל ויין של ברטה

אופן ההכנה

הכנת הבאנס:

  • בקערת מיקסר, מניחים את המצרכים היבשים למעט המלח, ומערבבים היטב.
  • לאחר הפעלת המיקסר עם וו לישה, מוסיפים בהדרגה את השמן והמים (בהתחלה כוס ואת השאר לפי הצורך), ולשים ל3 דקות.
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד כ10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • מוציאים את הבצק מהמיקסר מעבירים לקערה משומנת ולשים לצורת כדור, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו (כשעה).
  • מוציאים את הבצק וחותכים אותו ל16 כדורים בגודל כדור פינג פונג, ומעגלים אותם על משטח מקומח .
  • מעבירים את כל הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה הגזור (כל באן על ריבוע), מכסים את הכדורים ושוב מתפיחים לחצי שעה.
  • מרתיחים סיר עם מים עד קבלת אדים, ומניחים מעל את כלי האידוי באופן מדויק ומלא.
  • מניחים 4 כדורים בכל פעם בכלי האידוי וסודגרים מלמעלה ל12 דקות, פותחים מוציאים ומניחים את הבאות.
  • מניחים את כל הבאנס בצד להצטננות לפני מילוי האסאדו.

הכנת האסאדו:

  • מניחים את האסאדו על המחבת וצורבים היטב מכל הצדדים, ומניחים בתבנית.
  • שופכים את כל שאר המצרכים על האסאדו ומעסים אותו טוב טוב.
  • מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 3-4 שעות (עד שהוא רך).
  • מסירים את הנייר כסף שמעל התבנית ומשאירים בתנור להשתזף, ומוציאים.
  • מפרקים את האסאדו ואת השום בעזרת שתי מזלגות, וממלאים בכל באן.

הערות וטיפים

  • חשוב שהקוטר של הסיר והכלי אידוי יהיו דומים.
  • אפשר להוסיף עלי רוקט בתוך הבאן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.