Go Back
עוגת ספוג

עוגת ספוג שכבות ריבה וקוקוס

טעם מסחרר שתמיד מרשים
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 4 ביצים שלמות (בגודל L)
  • ½ כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 3/4 כוס קמח תופח
  • 1 צנצנת ריבת משמשים (או כל ריבה אחרת שאוהבים - כ 270 גרם)
  • קוקוס לפיזור (לפי העין)

אופן ההכנה

  • קודם מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומשמנים אותה מעט. מקציפים את הביצים שלמות עם מעט מלח ואז מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
  • מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים בזרם דק את השמן.
  • מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח, מערבבים עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • ליצוק את הבלילה לתבנית - חשוב שנשטח באופן שווה את הבלילה ולדפוק את התבנית על משטח עבודה.
  • אופים למשך עשרים דקות בערך או עד להשחמה יפה.
  • בזמן האפיה, מחממים בקלחת את הריבה לחמש דקות, כשהעוגה מוכנה מצננים מעט ומוציאים על נייר אפיה.
  • מורחים עם פולטה או סכין את הריבה על כל שכבת העוגה. חותכים 5 רצועות שוות מהעוגה ברוחב של 3 ס"מ.
  • מניחים את הרצועות אחת על השניה (אפשר להרכיב 2 שכבות 3 ואפילו 4 שכבות של עוגה)
  • חותכים עם סכין משוננת למרובעים יפים
  • לסיום מפזרים מעל קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.