Go Back
עוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים

חגיגית וצבעונית יותר מתמיד
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מעיין קריאף

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית רינג 24 מרובע

המצרכים

  • 4 מיכלים שמנת להקצפה (1000 מ''ל סה''כ)
  • 2.5 כוסות חלב
  • 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל (160 גרם)
  • 2 שרוולים ביסקוויטים פתי בר (500 גרם)
  • קערה עם חלב לטבילה

לגנאש

  • 200 גרם שוקולד חלב
  • 100 מ''ל שמנת להקצפה

אופן ההכנה

  • נתחיל ברינג, נעטוף בשקף מסביבי לחילוץ קל של העוגה. ונניח אותו על משטח בצד.
  • מומלץ להדביק את השקף עם איזשהו ממרח כדי שלא יזוז, אני משתמשת בריבת חלב.
  • להכנת הקצפת- למיקסר נוסיף 2.5 כוסות חלב, ארבעה שמנת , אינסטנט פודינג. נקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  • נתחיל להרכיב את העוגה- טובלים את הביסקוויטים בקערת חלב ומניחים שכבה ברינג כדי שתכסה את כל התחתית.
  • נמרח שכבת קצפת בצורה אחידה מעל. (אפשר להיעזר בשקית זילוף)
  • מעל נניח שוב שכבת ביסקוויטים שטבלנו בחלב, ושוב נמרח שכבת קצפת מעליה.
  • ככה ממשיכים עד שמתקבלות 4 שכבות נהדרות , כאשר השכבה העליונה צריכה להיות קצפת.
  • נכניס למקפיא ל 4 שעות לייצוב.
  • נכין את הגנאש, על בן מארי נערבב את השוקולד ו100 מ''ל שמנת, עד שיוצאת תערובת אחידה.
  • שופכים את הגנאש מעל העוגה. ומכניסים למקפיא ללילה שלם, כדי שנוכל לחלצה בקלות.
  • נחתוך לחתיכות . ונגיש, בתיאבון!

הערות וטיפים

כמובן שניתן לעשות את העוגה בתבנית חד-פעמית או כל תבנית אחרת בבית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.