Go Back
עוגת שוקולד

עוגת שוקולד עשירה ומפנקת

כמו של אמא!
ציון 4.67 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: שיר אשכנזי

ציוד

תבנית בינונית
כוס מדידה חד פעמי

המצרכים

לעוגה:

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 6 כפות אבקת שוקולית
  • קצת מלח
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לסירופ :

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר נערבב את הביצים, הסוכר וסוכר והניל.
  • להתחיל בהקצפה, ולהוסיף לתערובת את השוקולית עם קצת מלח.
  • להוסיף שמן ומים.
  • להוסיף את הקמח ואבקת האפייה.
  • נערבב הכול עד שמתאחד.
  • נעביר לתבנית ונכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות גולן ונאפה כחצי שעה עד שהקיסם יוצא נקי
  • להכנת הסירופ: בסיר קטן נמיס את השוקולד , נוסיף את השמנת המתוקה וסוכר וניל.
  • נערבב את הסיר ללא הפסקה עד שיהפוך לסירופ שוקולד הומוגני ומבריק.
  • נוציא את העוגה מהתנור, נחתוך למנות של ריבועים.
  • את הסירופ נשפוך מעל העוגה החתוכה.

הערות וטיפים

סרטון הכנה מלא:
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.