Go Back
+ servings
קינוח כוסות בקלי קלות

קינוח כוסות בקלי קלות

שכבות שוקולד משגעות
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 12
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

כמות: 12 כוסות בינוניות

  • 500 מ"ל שמנת צמחית להקצפה
  • 1 כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל
  • שוקולד חלב לקישוט (לפי העין)

לשכבת שוקולד חלב:

  • 250 גרם שוקולד חלב מטבעות
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה

לשכבת שוקולד לבן ויוגורט:

  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1 גביע יוגורט (200 מ"ל, מומלץ בטעם וניל)

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת התערובות לשכבות - קודם נכין תערובת שוקולד חלב על ידי המסת השוקולד יחד עם השמנת מתוקה במיקרו בפולסים של 30 שניות. כל פעם שנוציא מהמיקרו מערבבים טוב, עד שהתערובת הופכת לאחידה והומוגנית.
  • לאחר מכן מכינים את שכבת השוקולד לבן - ממיסים את השוקולד על השמנת מתוקה במיקרו בפולסים של 30 שניות בכל פעם לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן להוסיף קופסת יוגורט ולערבב.
  • כעת לוקחים בנפרד את השמנת צמחית להקצפה, מקפידים שתהיה קרה מאוד. מנערים אותה קצת ואז מקציפים לקצף יציב יחד עם כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל.
  • מחלקים את הקצפת לשני חלקים, חלק ראשון מקפלים לקערת השוקולד חלב, וחלק שני מקפלים לקערת השוקולד לבן.
  • לקישוט כמו זה שמסביב לכוס - לוקחים שוקולד מומס חלב ושופכים לצלחת. הופכים את הכוס קינוח הריקה על השוקולד המומס בעדינות כך שרק השפה של הכוס תגע בשוקולד, ומכניסים לדקה במקפיא ואז להוציא.
  • כעת נתחיל להרכיב - מעבירים את התערובות של השוקולד עם הקצפת לכד מידה. מניחים את הכוסות על מגש.
  • שופכים שכבת שוקולד חלב, ומיד מכניסים למקפיא ל-10 דקות , לאחר מכן שוקולד לבן. וכך שוב חלב ושוב לבן, עד שמתקבל ארבע שכבות.
  • חשוב להקפיא כל שכבה לפחות 10 דקות - 15 דקות .
  • אפשר לקשט בשוקולד מומס, להשתמש בשקית זילוף לחתוך חור קטן כך שניתן יהיה לקשט מעל להניח כדורים קטנים של קראנץ .

הערות וטיפים

מתאים ל12 כוסות בינוניות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.