מניחים את השוקולד והחלב ביחד במיקרוגל ל30 שניות, מוציאים ומערבבים היטב, וחוזרים על הפעולה תוך כדי בחישה עד שזה נמס לגמרי, ומניחים בצד להתקררות.
מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה לקצף חזק ויציב, ושופכים על השוקולד בתנועות קיפול ומערבבים היטב לקבלת מוס אחיד.
משמנים את תבנית העוגה ויוצקים לתוכה את המוס, משטחים היטב עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה לצורך התייצבות.
הכנת מוס המוקה:
מכינים את מוס המוקה בדיוק באותו אופן כמו מוס השוקולד מריר ( ממיסים את השוקולד עם החלב והקפה, מקררים ומקפלים את הקצף לתוכו).
יוצקים את מוס המוקה מעל שכבת מוס השוקולד מריר, משטחים ומחזירים למקפיא לשעתיים התייצבות.
הכנת מוס השוקולד לבן:
מכינים את המוס באותו אופן כמו שאר הקודמים, ויוצקים את המוס הלבן על שכבת מוס המוקה, משטחים היטב, ומחזירים למקפיא לשעתיים.
קישוט העוגה:
מניחים את העוגה על צלחת , מסירים את טבעת התבנית, ומגרדים את השוקולד מעל העוגה בעזרת קולפן ירקות.
הערות וטיפים
אם אין מיקרוגל ורוצים להכין א המוס בסיר, אז שמים את השוקולד (כל טעם בנפרד) והחלב בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). ומחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
לפני שמערבבים את קצף השמנת מתוקה עם השוקולד, מוודאים שהשוקולד התקרר היטב כדי שלא ימיס את הקצפת.
את העוגה מוציאים מהמקפיא למקרר לחצי שעה לפני ההגשה להפשרה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.