Go Back
+ servings
פילה אמנון בתנור

פילה אמנון בתנור בקלי קלות

אמנון בתנור בתוספת תיבולים משגעים שיטריפו לכם את הפה
ציון 4.24 על ידי 39 דירוגים
כמות 5 מנות
זמן הכנה: 5 minutes
באדיבות: ליאת קאדר

ציוד

תבנית תנור
קערה בינונית

המצרכים

להכנת הדג

  • 5-6 יחידות פילה דג אמנון (מושט - אפשר טרי או מופשר)
  • 1 מיץ לימון סחוט (מלימון גדול)
  • קצת מלח גס

להכנת הרוטב

  • 1 קורט מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
  • ¼ כפית פפריקה אדומה
  • ¼ כפית כורכום
  • ¼ כפית פטרוזיליה יבשה
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה

הכנת הדג

  • סוחטים את לימון לקערה גדולה.
  • מוסיפים מלח גס ומשרים את פילה האמנון בקערה כ 30 דקות.
  • לאחר שנשרה, נשטוף את הדגים טוב טוב ונסדר בתבנית תנור.

הכנת הרוטב

  • בקערה מערבבים את מצרכי הרוטב: שמן, שום, מים והתבלינים.
  • נמרח את הרוטב על הדגים שבתבנית בעזרת מברשת סיליקון (להקפיד למרוח מכל הצדדים). מה שנשאר מהרוטב משאירים בצד לאחר כך.
  • אופים את הדגים בתנור על 180 מעלות כ-17 דקות, עד שהדג יקבל צבע יפה.

הערות וטיפים

  • יש להשרות את הדג בלימון כדי להיפטר מהריח של הים, לא לוותר על זה.
  • להיזהר מאפיית יתר וייבוש הדג.
  • לאחר אפיית הדג בתנור אפשר לשים מעליו את הרוטב שנשאר מקודם, יוצא נפלא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.