בסיר רחב נרתיח מים ונבשל חצי חבילה של פסטה קונכיות , 3 דקות פחות מהוראות היצרן.
נסנן את הפסטה במים קרים ונניח בצד.
בקערה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, חצי בצל מגורד, תפוח אדמה קטן מגורד, כף פרורי לחם, כפית רסק עגבניות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו 2 כפות שמן.
נלוש טוב את התערובת ונכין ממנה קציצות קטנות ( יוצא יותר מכמות הפסטה).
נחמם מחבת עם מעט שמן, נטגן את הקציצות עד לסגירה. ונעביר לצלחת לקירור.
להכנת הרוטב- נחמם בסיר רחב ושטוח רבע כוס שמן, נוסיף חצי בצל קצוץ וחצי גמבה קצוצה ונטגן אותם קלות.
ננמיך את הלהבה ונוסיף כף פפריקה, 4 כפות רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות עגבניות מגורדות, כף סילאן, מעט פפריקה חריפה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, שום כתוש וכוס וחצי מים בערך. נבשל עשר דקות .
למלא כל קונכייה בקציצה ונניח בצורה מסודרת ברוטב. המים צריכים להיות קצת מעל הקונכיות כדי שיתבשלו וישתו את הרוטב.
אם נשארו קציצות תפזרו בסיר או בסיר אחר או תקפיאו.
נבשל על אש נמוכה בערך שעה.
ובתאבון!