Go Back
פסטה עם קציצות בשר

פסטה קונכיות עם כדורי בשר

ארוחה מלאה ב30 דקות
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

  • ½ חבילה פסטה בצורת קונכיות
  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל (חצי קצוץ וחצי מגורד)
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד
  • 1 כף פירורי לחם
  • כוס שמן
  • ½ גמבה קצוצה
  • 1 כף פפריקה
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 200 גרם עגבניות מרוסקות (או 5 עגבניות מגורדות)
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל
  • 2 שני שום כתושות
  • 1.5 כוסות מים
Advertisements

אופן ההכנה

  • בסיר רחב נרתיח מים ונבשל חצי חבילה של פסטה קונכיות , 3 דקות פחות מהוראות היצרן.
  • נסנן את הפסטה במים קרים ונניח בצד.
  • בקערה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, חצי בצל מגורד, תפוח אדמה קטן מגורד, כף פרורי לחם, כפית רסק עגבניות, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור ו 2 כפות שמן.
  • נלוש טוב את התערובת ונכין ממנה קציצות קטנות ( יוצא יותר מכמות הפסטה).
  • נחמם מחבת עם מעט שמן, נטגן את הקציצות עד לסגירה. ונעביר לצלחת לקירור.
  • להכנת הרוטב- נחמם בסיר רחב ושטוח רבע כוס שמן, נוסיף חצי בצל קצוץ וחצי גמבה קצוצה ונטגן אותם קלות.
  • ננמיך את הלהבה ונוסיף כף פפריקה, 4 כפות רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות עגבניות מגורדות, כף סילאן, מעט פפריקה חריפה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, שום כתוש וכוס וחצי מים בערך. נבשל עשר דקות .
  • למלא כל קונכייה בקציצה ונניח בצורה מסודרת ברוטב. המים צריכים להיות קצת מעל הקונכיות כדי שיתבשלו וישתו את הרוטב.
  • אם נשארו קציצות תפזרו בסיר או בסיר אחר או תקפיאו.
  • נבשל על אש נמוכה בערך שעה.
  • ובתאבון!
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.