מתחילים בהכנת מסת הגלטין על ידי ערבוב אבקת הגלטין עם במים היטב, ומכניסים למקרר ל5 עד 10 דקות לצורך איחוד.
מוציאים מהמקרר ומכניסים למיקרוגל לכמה שניות והגלטין מוכן.
לוקחים את הקערות ומניחים בראשונה 1 מיכל שמנת מתוקה ומקציפים.
בקערה השנייה מניחים את השוקולד כשהוא קצוץ וממיסים, מחממים מיכל שמנת מתוקה עם תמצית וניל שופכים על השוקולד, ומערבבים עד לקבלת גנאש.
מוסיפים את גבינת המסקרפונה וטורפים עד לקבלת מסה אחידה, מוסיפים את מסת הגלטין וממשיכם לערבב היטב.
את הבלילה שהתקבלה מחלקים לשני חלקים שווים, לחלק הראשון מוסיפים את ריבת החלב וטורפים היטב.
לאחר מכן יוצקים את קציפת השמנת שהכנו לתוך אותה בלילה ומערבבים היטב, ויש לנו מוס ריבת חלב.
בקערה של השמנת מתוקה מקציפים עוד מיכל שלם ושופכים מעל בלילת השוקולד לבן, ומקבלים מוס שוקולד לבן.