Go Back
+ servings
עוגת ריבת חלב מוס שכבות

עוגת ריבת חלב מוס

עוגה מהממת עם בסיס קראנצ'י ושני מוסים מעלפים.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 1 עוגה

ציוד

מיקסר
3 קערות לערבוב
כוס מדידה אוניברסלי
מטרפה
רינג מלבן 30 על 10 ס"מ מרופד בנייר אפייה

המצרכים

לבסיס:

  • 6 ביצים להפריד
  • 1 קורט מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 6 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 5 כפות קמח
  • ½1 כפות קורנפלור

למוסים:

  • 10 גרם אבקת גלטין
  • 50 גרם מים
  • 3 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 360 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 130 גרם ריבת חלב

לקישוט:

  • 1 ריבת חלב מומסת.

אופן ההכנה

הכנת הבסיס:

  • במיקסר, מקציפים תחילה את את החלבונים עם המלח וסוכר הוניל.
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר, החלמונים והשמן, ולקראת הסוף מוסיפים גם את הקמח והקורנפלור.
  • מרפדים ומשמנים תבנית תנור גדולה ויוצקים בתוכה את בלילת הבסיס, ואופים בתנור על 180 מעלות טורבו 8-10 דקות. ומניחים בצד להתקררות.

הכנת המוסים:

  • מתחילים בהכנת מסת הגלטין על ידי ערבוב אבקת הגלטין עם במים היטב, ומכניסים למקרר ל5 עד 10 דקות לצורך איחוד.
  • מוציאים מהמקרר ומכניסים למיקרוגל לכמה שניות והגלטין מוכן.
  • לוקחים את הקערות ומניחים בראשונה 1 מיכל שמנת מתוקה ומקציפים.
  • בקערה השנייה מניחים את השוקולד כשהוא קצוץ וממיסים, מחממים מיכל שמנת מתוקה עם תמצית וניל שופכים על השוקולד, ומערבבים עד לקבלת גנאש.
  • מוסיפים את גבינת המסקרפונה וטורפים עד לקבלת מסה אחידה, מוסיפים את מסת הגלטין וממשיכם לערבב היטב.
  • את הבלילה שהתקבלה מחלקים לשני חלקים שווים, לחלק הראשון מוסיפים את ריבת החלב וטורפים היטב.
  • לאחר מכן יוצקים את קציפת השמנת שהכנו לתוך אותה בלילה ומערבבים היטב, ויש לנו מוס ריבת חלב.
  • בקערה של השמנת מתוקה מקציפים עוד מיכל שלם ושופכים מעל בלילת השוקולד לבן, ומקבלים מוס שוקולד לבן.

הרכבת העוגה:

  • מחלקים את הבסיס לשני חלקים שווים, ומניחים את אחד החצאים בתחתית התבנית של העוגה.
  • יוצקים את מוס הריבת חלב מעל הבסיס, ומכניסים למקפיא לצורך התייצבות.
  • מוציאים את העוגה ויוצקים מעל הריבת חלב את בלילת השוקולד לבן, משטחים היטב ומניחים מלמעלה את חתיכת הבסיס השנייה.
  • מניחים במקפיא לשעתיים להתקררות והתייצבות, מוציאים ומניחים שכבת ריבת חלב מומסת מלמעלה עם קישוט.

הערות וטיפים

  • אפשר לקשט איך ובמה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.