לרפד בנייר אפיה תבנית אינגליש קייק/תבנית מלבנית. ומניחים אותה בצד.
בקערה, נערבב קורנפלור וקקאו. בהדרגה ותוך כדי ערבוב שופכים פנימה 1 כוס (240 מ"ל) חלב. נמשיך לערבב עד קבלת תערובת חלקה וללא גושים. מומלץ להעביר דרך מסננת על מנת לוודא שאין גושים. ומניחים בצד.
בסיר גדול מצרפים את יתרת החלב, השמנת מתוקה, סוכר ומלח. נבשל על גבי להבה בינונית עד הסוכר ימס.
יוצקים את תערובת הקורנפלור, מבלשים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מסמיכה, כ10 דקות.
נכבה את האש ונוסיף פנימה את השוקולד הקצוץ. נמשיך לערבב עד שהשוקולד נמס ומתאחד.
את הבלילה המוכנה יש ליצוק אל התבנית שהכנו מראש ונכסה. ונתן לזה מנוחה עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
נעביר את העוגה להתייצבות במקרר למשך 6 שעות לפחות.
בשלב הסופי, נהפוך את העוגה על גבי צלחת הגשה יפה, נפזר אבקת קקאו מלמעלה בתור קישוט. ובתיאבון!
הערות וטיפים
הערות:
אם רוצים אותה פרווה, אפשר להשתמש בחלב קוקוס וקרם קוקוס התאמה. גילוי נאות: לא ניסיתי בעצמי, לכן לא יכול להתחייב על התוצאה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.