Go Back
עוגיות מקרוט

עוגיות מקרוט אפויות

עוגיות סולת ותמרים בסירופ דבש
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ירדנה ג'נאח

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו פחות כוס וחצי סולת
  • 1 ½ כוסות קמח (אפשר להוסיף אם צריך)
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כוס שמן
  • ½ כוס סוכר
  • 2 - 2 ¼ כוסות מים

למילוי:

  • 2 קופסאות ממרח תמרים
  • 1 כף קינמון
  • ½ כפית ציפורן (מוסיף המון אך לא חובה)

לסירופ :

  • 2 ½ כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים
  • פרוסת לימון
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק, מערבבים את כל החומרים יחדיו עד לקבלת בצק נעים ורך. אם צריך אפשר להוסיף קמח בכפות עד למרקם הנכון.
  • מערבבים את חומרי המלית יחדיו.
  • מחלקים את הבצק ל-3 רולדות גדולות או 4 קטנות - מרדדים את הבצק, מורחים במלית תמרים, ואז מגלגלים לרולדה וחותכים לגודל הרצוי.
  • מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד לקבלת צבע חום זהוב.
  • בינתיים מבשלים את מצרכי הסירופ יחד עד לסירופ סמיך. לאחר אפייה מצננים ומכניסים כל חתיכה לסירופ חם וסמיך.
  • מפזרים שומשום קלוי או סוכריות לקישוט.
  • אם רוצים להקפיא, מומלץ להקפיא ללא סירופ ורק יום לפני לטבול בסירופ.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.