Go Back
רולדת שוקולד אוראו

רולדת שוקולדת אוראו

עשירה ומענגת בכל ביס!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

מצרכים לרולדה:

  • 6 ביצים
  • 5 כפות סוכר
  • 3 כפות קקאו
  • 6 כפות שמן קנולה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כף קורנפלור

מצרכים לקרם:

  • 250 מ"ל שמנת להקצפה
  • 2 כפות סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודניג וניל
  • 4 כפות חלב

מצרכים לגנאש:

  • 1 כוס שמנת להקצפה (גביע אחד בערך )
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1 כף גלקוזה (לא חייב כך יצא שוקולד מבריק)
Advertisements

אופן ההכנה

  • אופן הכנת הרולדה:
  • מפרידים חלבונים וחלמונים.
  • את החלבונים נקציף ונוסיף סוכר בהדרגה.
  • לאחר מכן, נוריד מהירות הקצפה ונוסיף את החלמונים, הקקאו, השמן, הקמח והקורנפלור.
  • נרפד תבנית תנור בנייר אפייה ונשמן מעל, ונוסיף את בלילת העוגה וניישר אותה.
  • לאפות ב 180 מעלות בתנור טורבו בערך 8-10 דקות.
  • לקרר היטב ולגלגל בעזרת הנייר אפייה עד שנכין את הקרם .
  • אופן הכנת הקרם:
  • להקציף את מרכיבי הקרם עד קבלת קצף יציב
  • ואז נפורר 4 עוגיות אוראו לפירורים ונקפל לתוך הקרם .
  • נפתח את הרולדה, נוסיף את הקרם ניישר היטב ונגלגל שוב בעזרת הנייר אפיה ונכניס למקפיא לשעה.
  • יש להשאיר קצת קרם לקישוט.
  • אופן הכנת הגנאש:
  • את השמנת נחמם היטב, ונוסיף שוקולד קצוץ ונערבב. נוסיף גם גלקוזה ונערבב היטב .
  • את התערובת ניצוק מעל הרולדה. ונכניס אותה למקפיא לחצי שעה .
  • נעביר לכלי הגשה נחתוך את שני קצוות הרולדה למראה יפה .
  • נזלף שאריות קרם למעלה.
  • לקישוט ניתן להשתמש בכמה עוגיות .
  • ניתן גם לקשט בעזרת מעט גנאש בשקית זילוף עם חור קטן ונזלף חופשי מעל יוצא גם טעים וגם יפה!
Advertisements

הערות וטיפים

תהנו!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.