Go Back
מתכון לעוגת סברינה

מתכון לעוגת סברינה

עסיסית וספוגה בסירופ מנחם!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אופירה פחימה יחיא

ציוד

תבנית: מלבנית חד פעמית / תבנית עגולה 26 / 12 שקעים סיליקון / רינג מרובע / בינונית חד פעמית
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 2 כוסות קמח
  • 3 כפות סולת (מלאות)
  • 2 שקיות אבקת אפיה

לקרם:

  • 500 מ"ל שמנת להקצפה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לסירופ:

  • 1 ½ כוסות מים
  • 2 כפיות רום
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 כפות ריבת משמש / ריבת תות פשוטה
  • דובדבן לקישוט ( או אמרנה)

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ואז מוסיפים את השמן, חלב, וחלמונים וממשיכים להקציף. מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את היבשים (קמח,סולת,אבקת אפיה).
  • משמנים את התבנית שלנו ואופים על 180 מעלות למשך 40-50 דקות . לאחר מכן לקרר מעט.
  • בגז בסיר קטן שמים את כל מצרכי הסירופ ומבשלים כמה דקות.
  • טובלים אחד אחד בסירופ משני הצדדים. אם זה תבניות שקעים קטנות מסיליקון אז לוקחים בכפית מהסירופ ומכניסים בתוך החור באמצע, ואם זו עוגה עגולה מרטיבים עם כפית. לצקת את כל הסירופ על העוגה.
  • מקציפים את הקצפת פרווה עם סוכר למשך כמה דקות ומוסיפים פודינג וניל, ואז ממשיכים להקציף עד להתייצבות הקרם.
  • מזלפים קרם מעל העוגה ומקשטים בדובדבנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.