Go Back
עוגת נפוליאון

עוגת נפוליאון מהירה

שכבות עונג וקרם עשיר!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מריה גולד

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים מופשר (1 קילוגרם)
  • 1 שקית אבקת סוכר

לקרם:

  • 2 ½ כוסות חלב (600 מ"ל)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (לא חובה)
  • גרידה מלימון אחד (לא חובה)
  • 4 חלמונים
  • ¾ כוס סוכר (אם רוצים שיהיה יותר מתוק לשים כוס סוכר)
  • קורט מלח
  • 2 כפות גדושות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל (ואם יש מקל וניל אז בכלל מושלם)
  • 100 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • פותחים את הבצק למלבן באיזה גודל שרוצים ושמים בתבנית עם נייר אפייה.
  • עם מזלג עושים חורים בכל שטח הבצק ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות. לאחר מכן לוקחים עוד מלבן של בצק ועושים את אותו הדבר.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ואופים כ-20 דקות בערך עד שהבצק מתנפח קצת ומזהיב, כך יודעים שזה מוכן. מוציאים וחוצים באמצע ומקררים.
  • מכינים את הקרם (מומלץ יום קודם או כמה שעות קודם) - שמים בסיר את החלב אבל משאירים מעט חלב כחצי כוס בצד, לאחר מכן שמים חצי מכמות הסוכר, ומחממים על אש לא גבוהה שלא ישרף.
  • בינתיים מערבבים גם את החלמונים עם הגרידת לימון ושאר הסוכר, המלח, והקמח. מערבבים היטב שלא יהיו גושים ואז מוסיפים את החלב שהשארנו בצד ומערבבים טוב טוב.
  • כשהחלב כבר התחמם אבל לא רתח, מוסיפים אותו בזרם דק לתערובת החלמונים ומערבבים כל הזמן עם המטרפה. מערבבים טוב טוב ואז מוסיפים גביע של שמנת חמוצה לתוך המסה ומערבבים כל הזמן, עד שמסמיך, זה לוקח כמה דקות.
  • מורידים מהאש ומוסיפים לתערובת את החמאה, מערבבים היטב ומעבירים לכלי אחר. מכסים עם ניילון נצמד ומקררים לטמפרטורת החדר, ואז למקרר לשעתיים לפחות.
  • כעת אפשר להרכיב את העוגה - שמים פס אחד מהבצק, ומעליו מלא קרם, וככה כל השכבות. על השכבה האחרונה מפזרים אבקת סוכר ושמים למקרר להתייצבות. עדיף ללילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.