Go Back
+ servings
בקלאווה

בקלאווה בקלי קלות

בקלאווה משגעת בכלום עבודה!
עדיין אין דירוגים
כמות 1 תבנית

ציוד

תבנית מרופדת בנייר אפייה

המצרכים

  • 1 חבילה בצק עלים (זוגלובק או מעדנות)

למלית:

  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1 כוס אגוזי לוז קצוצי קצוצים גס
  • 1 כוס שקדים קצוצים
  • 1 כוס פקאן או קשיו קצוץ
  • 1 כפית קינמון
  • 4 כפות סוכר חום
  • 4 כפות סוכר
  • דבש למריחה (לפי עין)

לסירופ:

  • ½1 כוסות סוכר
  • ½1 כוסות מים
  • מיץ לימון (מחצי לימון סחוט)
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה

  • פותחים את בצק העלים שהופשר לילה שלם במקרר, ומחלקים ל 4 ריבועים.
  • מקמחים כל ריבוע ופותחים אותו לעלה דק דק.

הכנת המלית:

  • מתחילים בקליית כל הפיצוחים בתנור, מקררים וקוצצים אותם דק.
  • מכינים מלית בערבוב כל המצרכים ביחד עם הפיצוחים למעט הדבש.
  • לוקחים את המרובעים שפתחנו ומורחים בהם דבש, לאחר מכן מפזרים בנדיבות מתערובת הפיצוחים, ומגלגלים כל ריבוע לרולדה.
  • מניחים את הרולדות בתבנית ומסמנים אותם כמו עוגיות התמרים.
  • מברישים את הרולדות בביצה ומניחים בתנור על 190 מעלות עד להזהבה.

הכנת הסירופ:

  • מבשלים את כל מצרכי הסירופ עד לקבלת סירופ דביק.
  • מקררים את הסירופ ומברישים מעל הרולדות כשהן חמות, בתאבון.

הערות וטיפים

  • אפשר לאחסן בקופסה אטומה במקפיא או במקרר, ולהפשיר לפני הצריכה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.