Go Back
+ servings
פירמידה

פירמידה

עוגת ביסקוויטים עם מלית גבינה נוסטלגית.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 1 עוגה
באדיבות: קרן בנימין

ציוד

מיקסר
נייר אפייה
תבנית מאורכת
Advertisements

המצרכים

  • ½1 שרוולי פתי בר (כ 375 גרם בסה"כ)
  • 2 כוסות חלב (לטבילת הבסקוויטים.)
  • 1 כפית תמצית וניל

לקרם:

  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות סוכר
  • מעט גרידת לימון
  • ¾ כוס חלב
  • 1 חבילת פודינג וניל

לגנאש:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר
Advertisements

אופן ההכנה

  • מקציפים את כל מצרכי הקרם למעט הגבינה, לאחר ההקצפה מוסיפים את הגבינה ומערבבים היטב.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב עם תמצית הוניל, ומניחים אותם ב3 טורים (6 ביסקוויטים) לרוחב בכל טור. ומורחים שכבת קרם.
  • שוב חוזרים ומסדרים את הביסקוויטים בצורה שונה, את השורה האמצעית מסדרים לרוחב, ואת שנו הטורים מהצדדים לאורך. כל זה מעל שכבת הביסקוויטים הראשונה.
  • מניחים את יתרת הקרם על הטור האמצעי, וסוגרים את שני הטורים מהצדדים לצורת פירמידה וסוגרים מהצדדים בעדינות.
  • מניחים בתבנית מתאימה, ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

הכנת הגנאש:

  • מחממים את השמנת המתוקה טוב טוב ומורידים מהגז, לאחר מכן מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב לקבלת גנאש מדהים.
  • נותנים לגנאש להתקרר טיפה, מוציאים את העוגה ושופכים מעל הכל. ומחזירים למקפיא לעוד רבע שעה.
  • שומרים במקרר.
Advertisements

הערות וטיפים

פירמידה פירמידה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.