Go Back
בקלאווה פחלבה

מתכון בקלאווה גאורגית (פחלבה)

מבצק חלומי ומלית עשירה!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית: קוטר 28

המצרכים

לבצק:

  • 5 ½ כוסות קמח
  • 1 ביצה M
  • ½ כפית מלח
  • קורט סוכר
  • 5 כפות שמן
  • ½ כף וודקה
  • 2 כוסות מי סודה (לפי ספיגה)

למלית:

  • 4 כוסות אגוזי מלך (קצוצים לאורך)
  • 1 כוס צימוקים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף דבש
  • 1 חלבון (מביצה Mׂ)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית ציפורן
  • ¼ כוס שמן (למרוח על עלי הבצק)

אופן ההכנה

  • מתחילים בבצק - ללוש את החומרים לבצק רך אך לא דביק, נוריד למשטח עבודה ובידיים משומנות ממשיכים ללוש ולעבד את הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק אלסטי.
  • לאחר כ-20 דקות נחזור על פעולת הלישה, ואז נכסה ונשהה כשעה.
  • כעת נחלק את הבצק ל-26 כדורים שווים ושמים למנוחה של רבע שעה. לאחר מכן נרדד כל כדור לעלה דק ונכסה למנוחה קצרה נוספת.
  • נפתח כל כדור בצק מרודד לעלה דק (מתחילים מהראשון שרידדנו) כמו לחצ'פורי. נניח על תבנית משומנת כאשר שולי הבצק תלויים מעבר לשולי התבנית.
  • נמשיך כך להניח בשכבות 13 עלים, ומעל כל עלה נזלף מעט שמן בעזרת אצבעות הידיים. מעל נפזר את המלית (לאחר שמערבבים את כל חומרי המלית יחד)
  • נכסה את המלית ב-13 שכבות נוספות ונזלף מעט שמן גם מעל השכבה האחרונה.
  • נשהה למנוחה של כחצי שעה ורק לאחר מכן נסיר וניישר את עודפי הבצק סביב התבנית.
  • נחתוך ל-12 משולשים ונאפה תחילה בחום של 180 מעלות כ-15 דקות. נוריד ל-160 מעלות ונמשיך לאפות עוד כ-15 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.