Go Back
+ servings
עוגת שמרים קקאו

עוגת שמרים קקאו של פעם

עוגה מענגת ונמסה בפה, פשוט חלום.
ציון 4.30 על ידי 27 דירוגים
כמות 2 תבניות אינגליש קייק

ציוד

מיקסר
2 תבניות אינגליש קייק
מרדד
קערה לערבוב

המצרכים

לבצק :

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • ¾ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ½2 כוסות מים
  • 2 ביצים שלמות
  • 200 גרם מחמאה או חמאה

למלית קקאו:

  • 1 כוס קקאו
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • 1 כף תמצית רום
  • ¾ כוס שמן

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כף תמצית רום
  • 1 מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר מניחים את הסוכר, הקמח, הסוכר וניל ואת השמרים, מוסיפים 2 כוסות מים ומקציפים.
  • תוך כדי ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הביצים את יתרת המים.
  • את המחמאה חותכים לקוביות ומוסיפים בהדרגה לבצק, לשים טוב טוב עד לקבלת בצק חלק.
  • נותנים לבצק לתפוח בקערה, לשים שוב לאחר מכן ומכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.

הכנת המלית:

  • מערבבים את מצרכי המלית למעט השמן, ואז מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב לקבלת מלית לא דלילה.

הכנת הסירופ:

  • נבשל את מצרכי הסירופ עד לקבלת סירופ דביק.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל6 חלקים שווים (320 גרם כל אחת).
  • מרדדים כל אחד מהחלקים על משטח מקומח לצורת ריבוע, ממלאים במלית ומגלגלים כל 3 חלקים לעוגה אחת.
  • מסדרים בתוך תבניות אינגליש קייק משומנות, מברישים מעל בביצה טרופה עם כפית נס קפה , ונותנים לעוגות לתפוח.
  • מכניסים את התבניות לתנור ואופים על 180 מעלות עד להזהבה.
  • מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ כשהעוגות חמות.

הערות וטיפים

  • ניתן לשמור במקפיא לחודשיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.