Go Back
+ servings
עוגת סחלב ופיסטוקים

עוגת סחלב ופיסטוק

עוגה מרהיבה ומהפנטת בניחוחותיה וטעמה.
ציון 4 על ידי דירוג אחד
כמות 1 עוגה
באדיבות: איבון חזן

ציוד

מיקסר
2 קערות לערבוב
מנפה
סיר פלא עםבלי מכסה
סיר קטן

המצרכים

לעוגה:

  • 200 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח (280 גרם)
  • ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
  • 100 גרם אבקת סחלב (פחות כף)
  • 1 גביע יוגורט טבעי (200 גרם)
  • ½ כוס חלב (120 מליליטר)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 4 ביצים

לציפוי:

  • ½ כוס סוכר (100 גרם)
  • ½ כוס מים (120 מליליטר)
  • 1 כף אבקת סחלב

לקישוט:

  • ¼ כוס פיסטוקים מקולפים
  • 1 כף פתיתי קוקוס

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
  • מתחילים בניפוי הקמח עם אבקת האפייה ומניחים בצד.
  • חותכים את החמאה לקוביות ומניחים אותה בקערת המיקסר, מניחים עליה את הסוכר ומקציפים כ4 דקות עד שמקבלים קרם סמיך.
  • מוסיפים את הביצים בהדרגתיות ובהפרש של 2 דקות בין אחת לשנייה.
  • מוסיפים את שאר מצרכי העוגה למיקסר ומקציפים עד קבלת מסה אחידה.
  • משמנים את סיר הפלא ומעבירים אליו את כל המסה שהכנו, מכניסים לתנור ל40 דקות , לאחר מכן פותחים את התנור מסירים את המכסה ואופים עוד 5 דקות, עד שמכניסים קיסם ויוצא נקי.
  • מוציאים מהתנור ונותנים לעוגה להתקרר, ותוך כדי ההמתנה מכינים את הציפוי.

הכנת הציפוי:

  • מכניסים לסיר את כל מצרכי הציפוי ומערבבים היטב, מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה.
  • לאחר מכן מנמיכים להבה למינימום, ממשיכים בערבוב ל2 דקות נוספות ומכבים את הגז, ואז מניחים כמה דקות בצד להתקררות.
  • לאחר שהציפוי הצטנן, שופכים אותו על העוגה, קוצצים את הפיסטוקים ומפזרים מעל העוגה, ובסוף מפזרים את הקוקוס. בתאבון.

הערות וטיפים

  • אם אין סיר פלא או אין מכסה , אפשר להכין עם תבנית בקוטר 26 ללא מכסה או סיר פלא ללא מכסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.