Go Back
+ servings
עוגת פירות יבשים לט"ו בשבט

עוגת פירות יבשים

עוגה רכה ומענגת במיוחד לטו בשבט
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
כמות 1 עוגה

ציוד

כוס 200 מ"ל
תבנית אינגליש קייק מרופדת

המצרכים

לבלילה:

  • 3 ביצים שלמות (גודל L)
  • 1 כוס סוכר חום דמררה
  • ¼1 כוסות קמח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

למילוי הבלילה:

  • 350 גרם תערובת פירות יבשים. (חמוציות, שזיפים, אננס, משמש, פאפאיה)
  • 150 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם קשיו
  • 100 גרם אגוזי לוז

אופן ההכנה

  • לערבב את מצרכי הבלילה יחד טוב טוב לבלילה אחידה.
  • להוסיף את הפיצוחים והפירות היבשים וממשיכים לערבב לאיחוד.
  • שופכים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומהדקים טוב טוב.
  • אופים בתנור שחומם על 170 מעלות טורבו ל50 דקות בערך, להוציא ולקרר לכמה שעות.
  • לפרוס דק דק (בערך 2מ"מ עובי) בעת ההגשה.

הערות וטיפים

  • את הפירות היבשים והפיצוחים אפשר לגוון במה שאוהבים ולא חובה מה שהונח במתכון. רק להיצמד לכמויות.
  • לא לקלות את הפיצוחים.
  • חובה לקרר היטב אחרת הפריסה לא תצליח.
  • מי שמעדיף יותר יבש, אפשר לאחר הוצאת העוגה לאפות שוב לאחר הפריסה ל10 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.