Go Back
+ servings
עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית

עוגה עשירה ומענגת שתגרום לכם לחייך בכל ביס.
ציון 4.41 על ידי 20 דירוגים
כמות 1 עוגה

ציוד

כוס חד פעמי שתייה חמה
מיקסר
תבנית חד פעמית בינונית עמוקה
Advertisements

המצרכים

  • 5 ביצים גדולות
  • ¾ כוס שוקולית לאפייה
  • 2 כפות קקאו
  • 1 כפית נס קפה
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • ¼2 כוסות קמח תופח (מנופה)
  • 1 כוס שמן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • ¼1 כוס מים רותחים

לגנאש:

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חפיסת שוקולד מריר
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים בהפרדת הביצים, מניחים את החלבונים (את החלמונים שומרים בצד לשלב השני) בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה וישר מוסיפים כוס סוכר. את חצי כוס הסוכר שנשארה מערבבים עם הסוכר וניל ומוסיפים לקערה בהדרגה ותוך כדי הקצפה.
  • מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את כל שאר המצרכים כולל החלמונים, למעט הקמח, לקראת הסוף מוסיפים את הקמח בהדרגה.
  • מוציאים את התערובת לאחר קיפול וערבוב טוב, ומניחים אותה בתבנית משומנת היטב.
  • מכניסים את העוגה לתנור שחומם מראש על 170 מעלות 55-60 דקות או עד שמכניסים קיסם ויוצא יבש.
  • מוציאים מהתנור נותנים לעוגה להתקרר.
  • מכינים את הגנאש על ידי המסת המצרכים במיקרוגל בפולסים קצרים, ושופכים מעל כל העוגה.
Advertisements

הערות וטיפים

  • למתכון פרווה מחליפים את השמנת לשמנת צמחית.
  • לגנאש אפשר להחליף את השוקולד מריר לחצי מריר חצי שוקולד חלב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.