Go Back
+ servings
עוגת שוקולד גבוהה

עוגת שוקולד גבוהה

עוגה מדהימה וטעימה, עם גובהה לא רגיל.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 1 עוגה

ציוד

2 קערות לערבוב
1 מטרפה ידנית
מיקסר
תבנית הפלא

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 6 חלמונים
  • 6 חלבונים
  • ½1 כוסות בסוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • ⅓1 כוסות מים חמים
  • 5 כפות קקאו עלית
  • 2 כפות שוקלית
  • 1 כף נס קפה
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה

לציפוי :

  • ½ מיכל שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

  • תחילה, בקערה מקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל וכוס אחת סוכר.
  • בקערה השניה מניחים את החלבונים עם יתר הסוכר וטורפים היטב, לאחר מכן מוסיפים את שאר נצרכי העוגה לבלילה למעט הקמח ואבקת האפייה, וממשיכים לטרוף.
  • מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה לבלילה וטורפים היטב.
  • עכשיו לוקחים את קערת החלבונים ומסירים ממנה שליש מהכמות, ומניחים את השליש בקערת החלמונים, וטורפים היטב.
  • מוסיפים את שאר החלבונים לבלילה וממשיכים לטרוף הכל עד קבלת קצף אחיד.
  • מחממים תנור מראש על 170 מעלות, משמנים את התבנית, שופכים את כל הבלילה לתבנית ומכניסים לתנור לכ70 דקות.

הכנת הציפוי:

  • ממיסים את מצרכי הציפוי על הגז ושופכים מעל העוגה כאשר מוציאים אותה מהתנור, בתאבון.

הערות וטיפים

  • אפשר לקשט את השכבה העליונה בבוטנים וקוקוס או כל מה שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.