מרתיחים סיר עם מים. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומוסיפים לסיר המים הרותחים.
נותנים לתפו"א לרתוח עד שהם נהיים חצי רכים. לאחר מכן מוציאים מהמים ומעביר לשקית/ קופסא ומעבירים למקפיא ללילה (מאוד מומלץ לא לוותר על השלב הזה)
מרתיחים בסיר שמן חצי עמוק ונותנים לו לרתוח. מוציאים את קוביות התופחי אדמה ומעבירים אותם כמו שהם קפואים לתוך השמן עד שמקבלים צבע זהוב והופכים לקריספיים
בינתיים לחתוך את הבצל לרצועות ולטגן
שכל הקוביות תפוחי אדמה מוכנים, נעביר לבצל ושופכים את הרוטבי צ'ילי עם חצי כפית פפריקה. מערבבים בעדינות עם כפית ולא משחקים עם זה יותר כדי שלא יהפוך לפירה.
אפשר גם לקנות קוביות תפוחי אדמה מוקפאות של תפוגן במקום לעשות ביתי, גם עובד.