Go Back
+ servings
עוגת מילפליי

עוגת מילפיי מדהימה

עוגת שכבות מדהימה עם קרם מהפנט.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
כמות 1 עוגה
באדיבות: גלי בן שמעון

ציוד

תבנית בינוניות
מיקסר
כוס שתיה חד פעמי קר
שקית זילוף

המצרכים

להכנת הבצק:

  • 1 חבילת בצק עלים
  • 1 חופן סוכר

להכנת המלית:

  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קופסת גבינת מסקרפונה

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • לוקחים את הבצק ופורסים אותו על שולחן, לוקחים את התבנית וחותכים את הבצק ל3 חלקים כאשר כל חלק בגודל התבנית.
  • מחוררים את הבצק טוב טוב שלא יתנפח בתנור, מפזרים סוכר מעל הבצקים, ומשטחים טיפה את הבצקים.
  • מניחים את כל החלקים בתנור על 180 מעלות ל20 דקות או עד שהבצק מקבל גוון שזוף.

הכנת המלית:

  • בינתיים בקערת המיקסר שמים את השמנת המתוקה פודינג, סוכר וחלב ומקציפים במהירות גבוה עד שמתחיל להתייצב.
  • לאחר מכן מוסיפים את גבינת המסקרפונה ותמצית וניל וממשיכים בערבוב עד לקבלת קצף אחיד ויציב.
  • לאחר מכן מכניסים את כל הקצף לשקית זילוף לעבודה נוחה יותר, ומניחים את השקית במקרר להתקרר קצת.

הרכבת העוגה:

  • מוציאים את הבצקים מהתנור, ולפני שמניחים אחת בתחתית, חשוב לחתוך את הבצקים באופן שווה חצי חתיכה למרובעים בכדי שהעוגה לא תתפרק והקרם יצא מהשוליים כאשר באים לחתוך אותה.
  • מניחים אחד מהבצקים בבסיס התבנית, ומזלפים מעל את הקרם שהכנו באופן שווה מעל הבסיס.
  • לאחר מכן מניחים את חתיכת הבצק השני מעל הקרם ולוחצים לחיצה עדינה מאוד, ושוב מזלפים מעל שכבת קרם עבה ושווה.
  • לבסוף מניחים את חתיכת הבצק האחרונה, נותנים לחיצה אחרונה, , ולמקרר.

הערות וטיפים

סרטון הכנה מלא: 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.