Go Back
+ servings
עוגת גבינה פירורים

עוגת גבינה פירורים

עוגה טעימה ומענגת במתכון קל במיוחד.
ציון 4.58 על ידי 7 דירוגים
כמות 1 עוגה
באדיבות: סילבי אילוז

ציוד

מעבד מזון
מיקסר
1 תבנית בקוטר 24
1תבנית לתנור

המצרכים

לתחתית + פירורים:

  • 4 חלמונים
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 200 גרם חמאה קרה

למלית הגבינה:

  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילת פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 500 גרם גבינה לבנה

אופן ההכנה

הכנת התחתית + הפירורים:

  • תחילה מכניסים למעבד מזון קמח אבקת אפיה סוכר וניל סוכר ואת קוביות החמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורים.
  • מוסיפים את החלמונים וממשיכים בעיבוד עד לקבלת בצק פירורים. ואז מחלקים את הבצק לשניים.
  • להכנת התחתית משמנים את תבנית העוגה, לוקחים את חצי הבצק ומשטחים טוב טוב לתחתית התבנית.
  • להכנת הפירורים לוקחים תבנית נפרדת ומשטחים אליו את חצי הבצק השני.
  • מכניסים את שתי התבניות לתנור שחומם מראש על 180 למשך 20 דקות.

הכנת המלית:

  • מכניסים למיקסר את כל מצרכי המלית למעט הגבינה הלבנה, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה ומקציפים כמה שניות לצורך ערבוב בלבד.
  • לוקחים את המלית ושופכים על תחתית העוגה שהכנו ומשטחים בסימטריות מלמעלה.
  • לוקחים את הבצק השני שהכנו ומפוררים אותו בידיים טוב ושופכים בעדינות מעל העוגה לקבלת שכבת פירורים טובה.
  • מניחים את העוגה במקרר ל4 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.