Go Back
מעמול תמרים

מעמול תמרים פריך

מתכון לעוגיות מעמול, במילוי תמרים ומבצק פריך וטעים! מתכון קל לעוגיות משגעות.
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: גלית שמעוני

ציוד

מיקסר
מחבת
תבנית אפייה בינונית
צבתית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 כוס שמן
  • 1 חבילה מחמאה (200 גרם)
  • 1 כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 קילו קמח רגיל (פחות כוס)

למילוי:

  • 1 חבילת תמרים בוואקום (500 גרם)
  • 2 כפיות קינמון
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

הכנת הבצק:

  • בקערת המיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק שמן, מחמאה, מים, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל וקמח, עד קבלת בצק רך.

הכנת המילוי:

  • מחממים את כל מצרכי המילוי במחבת ומערבבים תוך כדי בכדי שיתרככו טיפה ויהיה יותר קל לעבוד איתם.
  • ברגע שזה רותח מכבים את הגז, ואפשר להוסיף חופן אגוזים טחונים למי שאוהב.
  • מרדדים את הבצק, וחותכים אותו לעיגולים בינוניים.
  • ממלאים את העיגול במילוי וסוגרים. מקשטים איך שרוצים עם צבתית, ומניחים בתבנית.
  • מכניסים את התבנית לתנור ואופים על 160 -170 מעלות ומוצאים כשמזהיב טיפה כדי שיצא פריך.

הערות וטיפים

אם הבצק לא רך, מוסיפים טיפה שמן ולא מים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.