Go Back
עוגת קרמבו

עוגת קרמבו פשוטה ומנצחת

מראה מבריק וטעם מיוחד!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: ליאת בששי

המצרכים

  • 6 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
  • ½ שקית אבקת אפייה (או 2 כפות קמח תופח)

לקצפת:

  • 2 קופסאות שמנת מתוקה
  • 2 חבילות פודינג וניל
  • 2 כוסות חלב
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד (למי שאוהב)

לקרם שוקולד:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
  • 3 כפות חלב
  • 3 כפות סוכר
  • 40 גרם חמאה

קרם שוקולד חלופי:

  • ½ קופסא שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד חלב

לקישוט מעל:

  • שוקולד לבן לגרד (או כל קישוט אחר שאוהבים)

אופן ההכנה

  • קודם מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלבונים עם כוס סוכר ששמים בהדרגה עד שמקבלים קצף יציב. לאחר מכן מוסיפים את הפודינג שוקולד ומערבבים במיקסר בעדינות.
  • לאחר ערבוב, נוסיף גם את אבקת האפייה או קמח תופח, ואז את החלמונים ומערבבים בעדינות במיקסר.
  • משמנים את התבנית, ואז שופכים את התערובת ומכניסים לאפייה בתנור שמחממים מראש על 180 מעלות למשך 20-35 דקות.
  • להכנת הקצפת - מקציפים את החומרים יחדיו עד שמוכן.
  • להכנת הקרם שוקולד - ממיסים במיקרוגל יחד ושופכים מעל. לאחר מכן מקשטים בגירוד שוקולד לבן, או איזשהו קישוט אחר שאוהבים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.