Go Back
עוגיות ריבה פרח

עוגיות ריבה פרח

עוגיות רכות ונימוחות בטעם של פעם.
ציון 4 על ידי דירוג אחד

ציוד

כוס חד פעמית שתיה חמה
מיקסר עם וו גיטרה
שקית זילוף
קערה נוספת לערבוב
קורצת בצורת פרח

המצרכים

  • 400 גרם חמאה רכה (חתוכה לקוביות)
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 חלמונים
  • 2 כפות מים חמים
  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 קופסת ריבה הכי פשוטה

אופן ההכנה

  • נתחיל ונניח בקערת המיקסר את החמאה , אבקת הסוכר, תמצית וניל ,חלמונים עם המים ונלוש בזהירות.
  • בקערה השנייה נניח את הקמח עם הקורנפלור, מנפים הכל ומוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר.
  • מערבבים בדיוק עד לקבלת הבצק וישר מכבים את המיקסר ולא ממשיכים לערבב.
  • אם הבצק יוצא דביק מדי אז מומלץ לקמח אותו מעט, ואז מניחים במקרר לנוח לשעה.
  • לאחר שעה מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו ל6 חלקים, ומרדדים כל חלק לעובי של 1 סנטימטר.
  • מתחילים עם קריצת הבצק, קורצים שורה שלמה עם חור באמצע ושורה מתחתיה בלי חור.
  • אפשר להכניס למקפיא ל10 דקות ליצוב.
  • מחממים תנור על 180 מעלות טורבו ומכניסים את העוגיות עד לשיזוף.
  • לוקחים שקית זילוף וממלאים אותה בריבה ומזלפים מעל הפרחים בלי החור.
  • מפזרים אבקת סוכר מעל הפרחים המחוררים ומניחים על הפרח המלא. בתאבון.

הערות וטיפים

  • מי שרוצה עוגיות חלביות אפשר להמיר את המחמאה לחמאה ואת כפות המים לחלב.
  • ניתן לשמור בקופסה במקפיא, ולהוציא שעה לפני שמתכננים לאכול.
  • במתכון שומש ברשת מיוחדת במקום נייר אפייה ומכאן צורת הריבועים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.