Go Back
עוגת שמרים

עוגת שמרים במלית נדירה

כמו במאפיות!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 2 אינגליש קייק
Advertisements

המצרכים

למלית:

  • 50 גרם חמאה או מחמאה או מזולה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 כוס קקאו
  • ½ כוס סוכר
  • 1 ½ כפות תמצית וניל
  • מעט קינמון
  • 1 ביצה
  • 3 כפות מים רותחים

לבצק:

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 3 ½ כוסות קמח
  • 1 ביצה L
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס שמן
  • ¼ כפית מלח
  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 פלח לימון
  • מעט תמצית וניל
Advertisements

אופן ההכנה

  • לאופן הכנת המלית - בקלחת מחממים את המצרכים חוץ מהביצה, ומערבבים היטב לקבלת קרם חלק.
  • לאחר מכן מורידים מהגז ומוסיפים את הביצה ומערבבים היטב. המלית צריכה לצאת במרקם משחתי. במידת הצורך מוסיפים מעט מים רותחים.
  • לאופן הכנת הבצק - בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם כוס מים פושרים וממתינים 5 דקות, ואז מוסיפים את הקמח, סוכר, מלח, ביצה, ורבע מכמות השמן.
  • מתחילים לערבל על מהירות נמוכה עד לאיחוד המצרכים, ואז מעבירים את המיקסר על מהירות גבוה לכמה דקות. אחרי זאת מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את כמות השמן שנותרה וממשיכיים לערבל עד עשר דקות.
  • מתפיחים למשך 40 דקות, אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
  • מקמחים מעט משטח עבודה, ומרדדים כל כדור לעלה דק מאוד
  • מורחים כל עלה במלית ואז מגלגלים לרול ומניחים בצד.
  • מכינים עוד עלה באותה צורה לרול, ומלפפים 2 רולים אחד בשני לצורת בורג. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • מתפיחים שוב עד להכפלת הנפח.
  • מחממים את מצרכי הסירופ עד שהסירופ סמיך ומניחים בצד.
  • מחממים תנור על 180 מעלות, מברישים את עוגות בביצה טרופה ובעדינות.
  • שמים לאפייה ראשונה במשך 20 דקות, ואז משנים את הפונקציה של התנור לטורבו וממשיכים לאפות לעוד עשר דקות.
  • אחרי האפיה מברישים בסירופ ומניחים נייר אפיה ומעל מגבת נקיה.
  • ניתן להקפיא את העוגות כשהן עטופות בניילון נצמד.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.