Go Back
עוגת סולת תפוזים עם קוקוס

עוגת סולת תפוזים עם קוקוס

רטובה ועסיסית עם סירופ מפנק!
ציון 4.46 על ידי 33 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כוס קמח
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס טחון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז מתפוז אחד

לסירופ:

  • 1 כוס מים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

  • קודם מקציפים 4 חלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף חזק.
  • בקערה נפרדת שמים את הקמח, סולת, קוקוס טחון, אבקת אפייה, סוכר וניל, ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את החלמונים, ¾ כוס שמן, מיץ התפוזים, וגרידת תפוז. מערבבים ואז מקפלים בעדינות לתערובת החלבונים.
  • מחממים תנור על 170 מעלות ומשמנים את התבניות, ומכניסים לאפייה למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם יוצא עם קצת גרגירים. לא להוציא מהתנור לפני שהנחתם יד על העוגה שהיא בתנור והרגשתם יציב.
  • בשמן שהעוגה בתנור, מכינים את הסירופ - מרתיחים את כל הרכיבים יחד ואז מבשלים עוד 2 דקות.
  • שהעוגה יוצאת מהתנור, עושים חורים עם קיסם ושופכים על העוגה שהיא פושרת את כל הסירופ. גם אם נראה שהיא ספוגה לשפוך את הכל כי זה ייספג. הסירופ שלא יהיה חם פושר והעוגה פושרת.
  • מקררים ומפזרים אבקת סוכר או קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.