Go Back
עוגת דבש מדוביק

מתכון לעוגת דבש מדוביק מרשימה

מתכון לעוגת דבש יוצאת דופן, בנוסח רוסי, מרשימה, קלה והכי מפנקת לחג!
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מריה גולד

ציוד

כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 100 גרם דבש
  • 80 גרם סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 1 כפית אבקת סודה
  • 2 ביצים L
  • קורט מלח
  • 300 גרם קמח

לקרם:

  • 170 גרם גבינת טבורוג או טוב טעם במרקם חלק
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • 60 גרם דבש
  • 280 גרם שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • נשים בסיר את החמאה עם הסוכר והדבש, ואז נערבב ונביא לרתיחה. נוסיף גם כפית סודה ונערבב טוב, יעלה הרבה קצף אז כל הזמן נערבב במהירות, ואחרי דקה שתיים הצבע משתנה ונהיה כהה.
  • נוריד מהאש ונעביר לכלי אחר ונקרר מעט.
  • נטרוף 2 ביצים עם קורט מלח ולאט נמזוג לתוך התערובת של הדבש, תוך כדי ערבוב כל הזמן. אחרי זאת נוסיף את הקמח ונערבב את הכל למסה אחידה, היא יוצאת מאוד דביקה וזה בסדר.
  • נחמם תנור ל-180 מעלות ונעביר חצי מהמסה לתבנית עם נייר אפייה מעט משומנת, אפשר להשתמש בתבנית הגדולה הרגילה של התנור.
  • נשים טיפה שמן על הידיים ונשטח את הבצק לאורך כל התבנית בשכבה אחידה ודקה. נאפ למשך 7-8 דקות, עד שקיסם יוצא יבש, ואז מיד נוציא עם הנייר על השיש ונחתוך את הצדדים, ולאחר מכן מיד נעביר את שאר הבצק אותו הדבר ונאפה גם אותו.
  • בדרך כלל עושים 5 שכבות, אפשר לעשות יותר או פחות תלוי כמה גבוה רוצים שהעוגה תהיה, חותכים את העוגה לשכבות ומקררים לגמרי.
  • לקרם - מערבבים היטב את כל המרכיבים לקרם חלק בלי גושים. אם צריך להשתמש בבלנדר מוט שיצא קרם חלק.
  • על צלחת הגשה, נשים ממש מעט מהקרם ואז נתחיל להרכיב את השכבות - שכבת עוגה ואחריה שכבת קרם. את שאריות העוגה שחתכנו נפורר בבלנדר או עם הידיים ונקשט את העוגה מעל ומסביב.
  • שומרים בקירור מינימום שעתיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.