Go Back
אורז פרסי מתכון, מתכון לאורז פרסי, אורז עם תפוחי אדמה

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

עם תחתית זהובה וקריספית, וטעם משגע שאי אפשר לעמוד בפניו!
ציון 4.67 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

סיר יציקה (קוטר 24)

המצרכים

לתחתית תפוחי האדמה:

  • 2 תפוחי אדמה אדומים (בגודל בינוני)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • ½ כפית כורכום
  • ¼ כפית אבקת קארי
  • מלח (קורט )

שאר המצרכים:

  • ½2 כוסות אורז בסמטי (או פרסי)
  • 1 כף מלח (למי בישול האורז)
  • 2 כפות שמן קנולה
  • ½ כוס מים רותחים
  • ½ כפית מלח (לערבוב עם המים הרותחים)

אופן ההכנה

  • נרתיח כ-2 ליטר מים בסיר, ונוסיף להן את כך המלח עם האורז. נבשל למשך 8 דקות בערך (בישול חלקי) תוך כדי ערבוב מדי פעמים. לבסוף נסנן.
  • נוסיף לאורז כף שמן ונערבב.
  • כעת נחמם 3 כפות שמן בסיר יציקה (קוטר 24 ), ונניח בצפיפת את תפוחי האדמה (לאחר קילוף ופריסה לעובה של ס"מ). נטגן עד הזהבה משני הצדדים.
  • נפזר מעל תפוחי האדמה את הכורכום, אבקת קארי, וקורט מלח.
  • נוסיף מעל את האורז, ניישר ונהדק מעט, ואז נשהה על אש גבוהה עוד 2-3 דקות.
  • נערבב בחצי כוס מים רותחים חצי כפית מלח וכף שמן, ואז ליצוק בהדרגה מעל האורז.
  • נכסה את הסיר, ואז מבשלים על אש קטנה לעוד 30 דקות בערך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.