Go Back
עוגת תפוחים וקינמון

עוגת תפוחים קלה

בניחוח חמאה וקינמון משגע!
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

  • 2 ביצים שלמות
  • 110 מ"ל יוגורט טבעי (יש גביעים של 150 מ"ל, להפחית מהם כ- 2 כפות)
  • 8 כפות קמח
  • 8 כפות סוכר
  • 100 מ"ל שמן (חצי כוס בערך)
  • קורט מלח
  • 1 כפית חומץ
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל

לתערובת התפוחים:

  • 2 תפוחי עץ (בצבע בורדו קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 1.5 כפות סוכר
  • חצי כפית קינמון
  • 1 כף גדושה בחמאה

אופן ההכנה

  • נשים במחבת את התפוחים עם כף וחצי סוכר, חצי כפית קינמון וכף מלאה חמאה. נחמם על הגז, תוך כדי ערבוב תמידי עם כף עץ, עד לקרמול התפוחים (דקות מעטות), ואז נקרר.
  • נחמם תנור על 180 מעלות בתוכנית אפייה רגילה.
  • מביאים קערה ושמים בה 2 ביצים, סוכר, סוכר וניל, מעט מלח, ואז נטרוף טוב טוב עם מטרפה ידנית. נוסיף את השמן בזילוף איטי, תוך כדי טריפה.
  • לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וטורפים. אחרי כן מסננים את הקמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה, וטורפים לבלילה קרמית. לבסוף מוסיפים כפית חומץ וטורפים.
  • את התבנית משמנים עם חמאה ומפדרים עם מעט קמח, יוצקים לתוכה את הבלילה הקרמית ומיישרים.
  • מעל מפזרים את התפוחים המקורמלים, וביניהם מפזרים מעט צימוקים ושקדים פרוסים דק.
  • מכניסים לאפייה עד שמתקבל צבע יפה ושיפוד שננעץ באמצע יוצא נקי.
  • בינתיים, מחממים בכוס במיקרו מעט ריבת משמשים עם ממש מעט מים ומערבבים.
  • כשהעוגה מוכנה לוקחים מברשת וישר מורחים מעל את הזיגוג שהכנו מריבת המשמש.

הערות וטיפים

לתבנית להשתמש בתבנית קוטר 26 לא מתפרקת ולא גבוהה, כמו תבנית לקיש מסולסלת לפשטידות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.