110מ"ליוגורט טבעי(יש גביעים של 150 מ"ל, להפחית מהם כ- 2 כפות)
8כפות קמח
8כפות סוכר
100מ"ל שמן(חצי כוס בערך)
קורטמלח
1כפית חומץ
1שקית אבקת אפיה
1שקית סוכר וניל
לתערובת התפוחים:
2תפוחי עץ (בצבע בורדו קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
1.5כפותסוכר
חציכפית קינמון
1כףגדושה בחמאה
אופן ההכנה
נשים במחבת את התפוחים עם כף וחצי סוכר, חצי כפית קינמון וכף מלאה חמאה. נחמם על הגז, תוך כדי ערבוב תמידי עם כף עץ, עד לקרמול התפוחים (דקות מעטות), ואז נקרר.
נחמם תנור על 180 מעלות בתוכנית אפייה רגילה.
מביאים קערה ושמים בה 2 ביצים, סוכר, סוכר וניל, מעט מלח, ואז נטרוף טוב טוב עם מטרפה ידנית. נוסיף את השמן בזילוף איטי, תוך כדי טריפה.
לאחר מכן מוסיפים את היוגורט וטורפים. אחרי כן מסננים את הקמח ואבקת אפייה לתוך הבלילה, וטורפים לבלילה קרמית. לבסוף מוסיפים כפית חומץ וטורפים.
את התבנית משמנים עם חמאה ומפדרים עם מעט קמח, יוצקים לתוכה את הבלילה הקרמית ומיישרים.
מעל מפזרים את התפוחים המקורמלים, וביניהם מפזרים מעט צימוקים ושקדים פרוסים דק.
מכניסים לאפייה עד שמתקבל צבע יפה ושיפוד שננעץ באמצע יוצא נקי.
בינתיים, מחממים בכוס במיקרו מעט ריבת משמשים עם ממש מעט מים ומערבבים.
כשהעוגה מוכנה לוקחים מברשת וישר מורחים מעל את הזיגוג שהכנו מריבת המשמש.
הערות וטיפים
לתבנית להשתמש בתבנית קוטר 26 לא מתפרקת ולא גבוהה, כמו תבנית לקיש מסולסלת לפשטידות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.