Go Back
+ servings
עוגת תפוזים רכה רכה

עוגת תפוזים רכה רכה

עוגה מדהימה וטעימה לשבת!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
כמות 1 עוגה
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה
תבנית בנונית חד פעמית משומנת מעט ומרופדת בנייר אפיה משומן מעט.

המצרכים

  • 6 יחידות ביצים שלמות (גודל L)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כוס קוקוס
  • 2 כוסות קמח תופח

להכנת הסירופ:

  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • מחממים מראש תנור על 170 מעלות, ובינתיים מקציפים את הביצים עם מעט מלח במהירות גבוה, ואת הסוכר מוסיפים תוך כדי בהדרגתיות.
  • לאחר מכן מורידים את מהירות המיקסר למינימלית, ומתחילים להוסיף את כל החומרים הרטובים.
  • נשארים על אותה מהירות ומוסיפים תוך כדי את הקוקוס והמלח.
  • מכבים את המיקסר וממשיכים ביד, בעזרת לקקן מקפלים את הבלילה.
  • לאחר סיום הקיפול מניחים את הבלילה בתבנית ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
  • הכנת הסירופ:
  • מחממים את כל מצרכי הסירופ על הגז למשך 10 דקות, ממתינים שהעוגה תצונן ומברישים לאחר מכן את העוגה בסירופ ומקשטים מלמעלה אם רוצים בקוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.