Go Back
שבלול שמרים שוקולד

שבלול שמרים שוקולד

עם בצק מדופדף וטעם מהמם!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • ½ קילוגרם קמח (3 וחצי כוסות)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גרם מחמאה / חמאה / חצי כוס שמן
  • 2 ביצים (קטנות)
  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים פושרים (אולי קצת יותר)
  • מעט מלח

למלית:

  • 3 כפות קקאו (מנופה)
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1 כף נס קפה
  • שמן (לפי הצורך)

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • 1 פלח לימון
  • 1 ביצה (טרופה, להברשה)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נטרוף את השמרים עם רבע כוס מים פושרים ונשים אותם להתססה למשך עשר דקות.
  • להוסיף את שאר המצרכים פרט למחמאה ולשים היטב.
  • להוסיף את המחמאה כקוביות קטנות ונמשיך ללוש. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
  • נתפיח לשעה.
  • בינתיים נערבב את מצרכי המלית ונוסיף כל פעם מעט שמן עד שמקבלים מרקם משחתי.
  • אחרי ההתפחה נחלק את הבצק ל-6 כדורים, ניקח כדור ראשון, נקמח מעט את משטח העבודה, ואז נרדד לעלה.
  • נמרח מהמלית ואז נניח עלה נוסף, ואז שוב נמרח מהמלית ושוב נניח עלה של בצק. ככה נכין את כל הבצק, כך שהחלק העליון נשאר רק בצק ללא המלית.
  • כעת נרדד את כל העלים לעלה דק, ואז נמרח שוב מהמלית.
  • נגלגל לרול אחד ארוך, ונחצה אותו לחצי. נכניס למקפיא לחצי שעה (רצוי עטוף בנייר אפיה).
  • בזמן שהבצק במקפיא - נרתיח את מצרכי הסירופ עד להסמכה.
  • כשהבצק קפוא, נפרוס לשבלולים ונניח בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • נתפיח שוב עד להכפלת הנפח.
  • נחמם תנור על 180 מעלות אפיה בתכנית טורבו, נבריש בביצה טרופה ונשים לאפייה לעשרים וחמש דקות.
  • אחרי האפיה נבריש מייד מהסירופ.
  • ניתן למרוח כל ממרח שוקולד שאוהבים. כמו כן, המאפים מושלמים אחרי ההקפאה ומחוממים על פלטת שבת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.