Go Back
+ servings
רולדה ריבת חלב

רולדה ריבת חלב מדהימה

רולדת ריבת חלב עם קצפת, קינוח נוסטלגי, מרשים וטעים שמכינים בקלות!
ציון 4.44 על ידי 16 דירוגים
כמות 1 רולדה
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

מיקסר
תבנית לתנור
כוס חד פעמית לשתיה חמה

המצרכים

  • 5 חלבונים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 5 חלמונים
  • 3 כפות שמן
  • ½ כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ( או 2 כפות קקאו לרולדה חומה)

להכנת הקצפת:

  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 4 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס חלב

אופן ההכנה

  • תחילה מקציפים את החלבונים במהירות גבוה.
  • מוסיפים לקצף את הסוכר והסוכר וניל וממשיכים להקציף.
  • מנמיכים מהירות ומוסיפים את החלמונים והשמן ומערבלים.
  • לאחר מכן מוסיפים קמח, אבקת אפיה ואינסטנט פודינג, ומעבירים את התערובת לתבנית תנור מרופדת ומשומנת.
  • מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים בערך 10 דקות.
  • לאחר מכן מוציאים מהתנור ומגלגלים לרולדה עם הנייר (לגלגל עם הנייר אפייה עצמו), ומכסים במגבת לחצי שעה.

הכנת הקצפת:

  • מקציפים את כל חומרי הקצפת לקצף אחיד וחזק, פותחים את הרולדה, מורחים ריבת חלב, ושכבת קצפת.
  • שוב מגלגלים את הרולדה ומורחים קצפת מבחוץ, ומתחילים לקשט את העוגה בריבת חלב וכל מה שאתם אוהבים.

הערות וטיפים

  • לרולדה חומה מוסיפים 2 כפות קקאו במקום האינסטנט פודינג בתערובת הרולדה עצמה.
  • אפשר למרוח נוטלה או ממרח אחר או ריבה רגילה או אפילו בלי כלום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.