Go Back
עוגת ספוג

עוגת ספוג תות וקוקוס

בטעם נוסטלגי של פעם!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קוטר 28
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לבסיס:

  • 6 ביצים L (מופרדות)
  • 1 ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 7 כפות ריבת תות (מהולה בחצי כוס מים רותחים)

לקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה (פרווה)
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 4 כפות פודינג וניל
  • ¼ כוס קוקוס (לא חובה.)

אופן ההכנה

  • קודם לשמן היטב תבנית עגולה קוטר 28 ולרפד את התחתית והדפנות בנייר אפיה.
  • להפריד את הביצים - נקציף את החלבונים עם מעט מלח ואז נוסיף את כוס הסוכר בהדרגה לקבלת מרנג תפוח.
  • באותן מקצפים, נקציף את החלמונים עם חצי כוס סוכר לבלילה תפוחה וחלקה.
  • נוריד את מהירות המיקסר ונוסיף שמן ותמצית וניל.
  • כעת מחממים תנור על 170 מעלות אפיה.
  • נעביר את החלבונים לקערת החלמונים ונערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות.
  • לנפות את הקמח לבלילה ושוב נערבב עם לקקן בתנועות קיפול עדינות עד שהקמח נטמע בבלילה.
  • ליצוק את הבלילה לתבנית ולאפות למשך 45 דקות.
  • בזמן שהעוגה בתנור, נקציף שמנת מתוקה להקצפה פרווה עם מעט מים (מומלץ להוסיף לשארית השמנת מעט מים ולנער מעט), נקציף מעט ואז נוסיף אבקת סוכר ופודינג וניל עד שמקבלים קצפת יציבה. בשלב הזה ניתן להוסיף מעט קוקוס למי שאוהב.
  • כשהעוגה קרה, נחצה אותה לרוחב. את תחתית העוגה נמרח בריבת תותים עם מים רותחים (חשוב לתת לריבה להיספג על מנת לקבל עוגה רטובה).
  • נמרח קצפת ואז נמרח שוב בריבת תותים עם מים רותחים. כעת נניח את השכבה השניה של העוגה ונמרח על גבה בצורה אחידה שכבת קצפת נוספת.
  • מהקצפת שנשארה ניתן למרוח על הדפנות של העוגה.
  • לבסוף נפזר מעט קוקוס על שכבת הקצפת מלמעלנ ונכניס את העוגה למקרר ללילה.

הערות וטיפים

אם אוהבים, ניתן להרטיב את העוגה בסירופ סוכר.
ניתן להמיר את המתכון לחלבי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.