Go Back
רביולי בטה ברוטב שמנת

רביולי ברוטב שמנת פטריות עם בטטה

תבשיל מושלם וקל להכנה שכל בשלן חובבן יכול להכין לארוחת צהריים מלאה ומזינה.
ציון 4.84 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מירב דהן

ציוד

כוס חד פעמית חמה
סיר בישול בינוני
מחבת בינונית

המצרכים

  • 2 כוסות קמח פסטה דורום
  • 2 ביצים (L)
  • 3 בטטות (קלופות וחתוכות לחצי)
  • 2 כפות חמאה
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (מעט)
  • אגוז מוסקט (מעט )
  • 1 בצל (קצוץ)
  • 1 שן שום ( קצוצה)
  • 1 קופסה פטריות (400 גרם)
  • 1 מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל)
  • 1 כף מרק פטריות
  • 1 שקית ערמונים (בוואקום - 100 גרם)

אופן ההכנה

  • שופכים על שישי נקי את הקמח ויוצרים גומה, ואז בעדינות שוברים ביצים בגומה.
  • לאט לאט עם מזלג מתחילים לערבב ומוסיפים מהצדדים את הקמח, ממשיכים ללוש ביד עד שמקבלים בצק אחיד ולא דביק.
  • מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, ומכניסים לשקית ולמקרר לחצי שעה.
  • בינתיים מכינים תערובת של הבטטה - לוקחים את הבטטות החתוכות וקלופות ומבשלים אותם עד לריכוך.
  • אחרי זאת מועכים ומוסיפים 2 כפות חמאה, מלח, פלפל שחור, ומעט מאגוז המוסקט.
  • כעת מרדדים את הבצק לעלה דק וארוך (אפשר לפתוח במכונת פסטה), ומניחים במרווחים את הבטטה בערך כפית.
  • את החלק השני של הבצק מורחים בביצה ומניחים בעדינות על העלה עם המילוי, ואז מהדקים עם האצבעות ומוציאים אוויר. לאחר מכן קורצים עם קורצן עיגולים ומהדקים מעט עם האצבעות.
  • מרתיחים מים חמים עם כפית מלח.
  • כשהמים רותחים מכניסים את כל הרביולי המוכנים ומחכים 4-5 דקות.

הכנת הרוטב:

  • מטגנים עם שמן זית בצל אחד קצוץ ושן שום קצוצה ומערבבים, ואז מוסיפים קופסת פטריות .
  • נערבב ונוסיף שמנת לבישול, מלח, פלפל שחור, כף מרק בטעם פטריות, ומעט אגוז מוסקט. מערבבים היטב עד שמסמיך מעט.
  • מוציאים לקערה ושופכים את התערובת שמנת ומוסיפים 1 שקית וואקום של ערמונים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.