Go Back
עוגת מוס שוקולד

עוגת מוס שוקולד אוראו

ללא אפייה!
ציון 4 על ידי 3 דירוגים
זמן הכנה: 20 minutes
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית קפיצית קוטר 24

המצרכים

  • 28 יחידות עוגיות אוראו
  • 200 גרם חמאה
  • 3 חפיסות שוקולד חלב (300 גרם סה"כ)
  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • ג'לטין (כמות מצויינת מטה)
  • חלב (כמות מצויינת מטה)

אופן ההכנה

  • להכנת התחתית: נטחן 28 עוגיות אוראו טוב במעבד מזון עד שנקבל תערובת חולית, נחלק את התערובת לשניים.
  • את החלק הראשון נערבב עם 200 גרם חמאה מומסת, שאפשר להמיס אותה במיקרו, ואז נרפד תבנית קפיצית עם נייר אפיה ושקף, ונסדר את התערובת בתחתית התבנית, נהדק מעט את התערובת ונכניס למקרר / מקפיא עד להתייצבות
  • את החלק השני נרצה להכניס במוס שנכין כעת.
  • להכנת המוס - נמיס שוקולד חלב של עלית , 250 גרם ( שתי חבילות וחצי ) , ביחד עם 120 שמנת מתוקה - נרתיח על הגז את השמנת ואז נשפוך אותה על השוקולד ונערבב היטב ומניחים בצד
  • ניקח 4 כפיות גדושות של ג'לטין ומערבבים אותם עם 8 כפות חלב ומניחים בצד ל-13 דקות
  • בזמן שהג'לטין נמס בכוס, נקציף שמנת מתוקה כ-500 מל במיקסר עד שנקבל תערובת שהיא יחסית נוזלית ולא נפוחה, לוקח כ-2 דקות הקצפה לא יותר.
  • לאחר 13 דקות, נכניס את כוס הג'לטין למיקרו ל-30 שניות ונערבב, נשפוך מעט מהשוקולד שהמסנו לכוס ג'לטין ונערבב טוב, אחרי זאת נערבב את הכוס ג'לטין יחד עם השוקולד לתערובת אחידה ונרצה להעביר את התערובת לתוך קערת השמנת שהקצפנו.
  • נקפל את הכל , ונכניס את החלק השני של תערובת האוראו שטחנו, נקפל ונשפוך מעל התחתית של האוראו שהכנו ושמנו במקפיא, נכניס למקפיא לשלוש שעות.
  • לאחר ההקפאה של שלוש שעות , נכין גנאש 150 גרם שוקולד חלב עם 50 מ"ל שמנת מתוקה שהרתחנו , נערבב. אפשר גם להוסיף מעט שמן להברקה ולשפוך מעל

הערות וטיפים

רצוי לבצע פעולות במקביל לזמן הכנה של 20 דקות. בהצלחה!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.