Go Back
+ servings
עוגת שכבות נס קפה

עוגת שכבות נס קפה מקסימה

עוגה מדהימה משכבות בצק פריך וטעים
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
כמות 1 עוגה
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה
בתבנית עגולה 28

המצרכים

  • 4 חלמונים
  • 300 גרם מחמאה או נטורינה
  • 3 וחצי כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף חומץ
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס אגוזים טחונים

להכנת המרנג:

  • 4 חלבונים
  • קורט מלח
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס אגוזים טחונים גס
  • 4 כפות נס אבקה

אופן ההכנה

הכנת הבצק :

  • שמים את כל מצרכי הבצק בקערה, ולשים עד לקבלת בצק נעים, אם יוצא רך מדי מומלץ להוסיף עוד קצת קמח .
  • עוטפים את הבצק ומניחים במקרר לשעתיים.
  • לאחר מכן מוציאים מהמקרר ומחלקים ל4 כדורים

הכנת המרנג:

  • מקציפים חלבונים עם המלח ומוסיפים סוכר ולהקציף עד לקבלת קצף לא נוקשה, מוסיפים את הנס קפה וממשיכים להקציף כדי שיבלע.
  • לוקחים כדור בצק, מקמחים אותו ומרדדים בתוך 2 ניירות אפייה.
  • מנינחים בתבנית עגולה 28 או מלבנית מרופדת בנייר אפיה את השכבה הראשונה, ושמים מעל מרנג ואגוזים, ושוב שמים בצק וחוזרים על התהליך כמה פעמים, ואת שכבת הבצק האחרונה מחוררים.
  • מחממים תנור ל180 מעלות ואופים במשך 35 דקות עד לקבלת צבע חום יפה .
  • מצננים ומפזרים אבקת סוכר
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.