Go Back
בקלאווה

בקלאווה בקלי קלות

במילוי חלווה מתוק ומפנק!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

המצרכים

  • ½ כוס סוכר
  • ½ כוס מים
  • 1 כפית לימון
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 8-10 יחידות דפי פילו שמרית
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל
  • שומשום
  • מי סוכר

אופן ההכנה

  • קודם מבשלים עד רתיחה על הגז חצי כוס סוכר עם חצי כוס מים, כפית לימון, ושקית סוכר וניל. לאחר רתיחה מנמיכים ל-3 דקות ואז מקררים.
  • בקערה מערבבים כוס טחינה גולמית עם כוס קוקוס, כוס אבקת סוכר, ושקית סוכר וניל. אם יבש מדי מוסיפים עוד כפית טחינה.
  • כעת לוקחים שני דפי פילו שמרית שנמצאים במקרר ומשטחים אותם אחד מעל השני. מתיזים ספריי שמן על כל הדף העליון.
  • מורחים בשוליים מלמטה מהתערובת, ומגלגלים לרולדה - כל גלגול מתיזים ספריי שמן על הגלגול, ואז מניחים את הרולדה בתבנית. ככה עושים עם כל העלים.
  • עושים חריצים בבצק ומפזרים שומשום.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות עד הזהבה. איך שיוצא מהתנור חותכים לפי הסימונים ומברישים במי סוכר.

הערות וטיפים

סרטון הכנה מלא:
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.