Go Back
עוגת תפוזים אוורירית וגבוהה

עוגת תפוזים קלה ואוורירית

מתכון לעוגה עם טעם תפוזים אמתי שישלח אתכם עפים, ומרקם הנמס בפה.
ציון 4.47 על ידי 13 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 5 יחידות ביצים (L - בטמפרטורת החדר ומופרדות )
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי)
  • מיץ לימון (מחצי לימון )
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ⅔1 כוסות קמח תופח
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה

  • נקציף את החלבונים ונוסיף להם בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל.
  • נמשיך להקציף עד שמקבלים קצף יציב, ונוסיף בהדרגה את החלמונים ונקציף עד שנוצר קצף תפוח ובהיר.
  • נוריד את המהירות ההקצפה ונוסיף שמן בזרם דק, מיץ תפוזים, ומיץ לימון.
  • לבסוף נוסיף בהדרגה קמח תופח, אינסטנט פודינג וניל, וגרידת לימון ותפוז בתנועות קיפול.
  • ניצוק את הבלילה לתבנית משומנת שלנו (אפשר גם לקמח מעט לאחר השימון) ונאפה בחום 170 מעלות (לא טורבו) למשך 45 דקות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.