Go Back
פאי תפוחים

פאי תפוחים מעולה

מבצק חלומי ומילוי מפנק!
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה.
תבנית פאי או תבנית עגולה.

המצרכים

כמות: פס אחד כמו בתמונה.

  • 2 כוסות קמח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס ועוד כף אבקת סוכר
  • 1 ביצה L
  • מעט מלח

מילוי תפוח עץ:

  • 3 תפוחי עץ נקיים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות אגוזים קצוצים

אופן ההכנה

מתחילים בבצק - מערבבים עם כף עץ את כל המצרכים יחדיו, ואז ממשיכים בלישה עם הידיים לבצק אחיד.

  • לאחר מכן מכניסים למקרר לשעה (לא חובה אפשר ישר לעבוד עם הבצק).
  • משמנים תבנית פאי או תבנית עגולה ומסדרים עם הידיים את הבצק לתבנית. גם אם הבצק מעט פירורי זה בסדר חשוב שנהדק טוב טוב הוא מתייצב באפיה.
  • ממלאים במילוי תפוח עץ , או איזה מילוי אחר שאוהבים.
  • שמים לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25 דקות בערך או עד להשחמה.

להכנת מילוי תפוח עץ - מרתיחים קודם את התפוחים עם כמות המים עד לריכוך חלקי. לאחר מכן מסננים את המים.

  • מחזירים לסיר עם שאר המצרכים למשך 7 דקות בערך. ואז ממלאים את הפאי ואופים.
  • אפשר לפרר את שארית הבצק ולאפות לצד העוגה ואז לפזר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.