Go Back
מתכון לכנאפה

מתכון כנאפה ביתי קל להכנה

מתכון לכנאפה ביתית מעולה עם שכבות אטריות קדאיף שחומות ופריכות
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית: קוטר 26

המצרכים

לשכבות הקדאיף:

  • גרם אטריות קדאיף (300 גרם)
  • 1 חבילה חמאה (100 גרם מומסת)
  • 1 כף אבקת סוכר

למלית הגבינה:

  • גבינה ערבית מתוקה / גבינת ריקוטה (400 גרם - מפוררת )
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 טיפות מי ורדים

לסירופ הסוכר:

  • ¼1 כוסות מים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 2 טיפות מי ורדים

לקישוט:

  • כוס פיסטוקים (כ-50 גרם - קלויים וקצוצים)

אופן ההכנה

  • נפריד טוב את אטריות הקדאיף.
  • נערבב כף אבקת סוכר בחמאה המומסת וניצק בהדרגה על האטריות ונמשיך לערבב.
  • נפריד ונצפה את כל האטריות בחמאה.
  • נביא את התבנית ונפזר לתוכה מחצית מכמות האטריות ואז נהדק מעט.
  • נפזר מעל את הגבינה (לאחר שמערבבים עם אבקת סוכר ומי ורדים), ואז מוסיפים את שאר האטריות.
  • נהדק קלות ונשים לאפייה על 180 מעלות למשך 25 דקות.

להכנת הסירופ:

  • נרתיח את המים, סוכר, ומיץ לימון על אש קטנה למשך 10 דקות בערך, להסמכה. את מי הורדים מוסיפים לקראת הסוף.
  • כל עוד הכנאפה חם, ניצק מעליו את הסירופ בהדרגה עד לספיגה מלאה ונקשט בפיסטוקים קצוצים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.