Go Back
+ servings
עוגת סולת

עוגת סולת בחושה ללא קמח

עוגת סולת קלילה ואוורירית להכנה בכמה דקות עם סירופ מדהים
ציון 4.48 על ידי 42 דירוגים
כמות 1 עוגה
זמן הכנה: 5 minutes
באדיבות: Natali Kaldeta 

ציוד

קערה גדולה
תבנית אלומניום בינונית

המצרכים

להכנת עוגה

  • 1 כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 חופן שקדים קלופים

להכנת הסירופ

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 טיפות מי ורדים (לא הכרחי)
  • 1 כף לימון סחוט

אופן ההכנה

הכנת הסירופ:

  • מניחים את כל המצרכים של הסירופ בסיר קטן.
  • לשים על האש ולהביא לרתיחה ולמיזוג החומרים.

הכנת העוגה:

  • לערבב בקערה את הסוכר עם הביצים לקבלת תערובת חלקה ואוורירית, להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • לשמן תבנית אלומניום בינונית ולפזר מעל את השקדים הקלופים בצורה מסודרת .
  • להכניס לתנור שחיממנו מראש על 170 למשהו כמו 30-40 דק (עד השחמה).
  • להוציא את העוגה ולחרוץ בצורת ריבועים ולשפוך מעל הכל את הסירופ סוכר.
  • לחכות להתקררות מעט ולהגיש.

הערות וטיפים

  • חלק מהשקדים נבלע בבלילה אך עם זאת יוצא טעים מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.