Go Back
+ servings
עוגיות מגולגלות תמרים

עוגיות מגולגלות תמרים

פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים!
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
כמות 25 יחידות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה.
Advertisements

המצרכים

כמות: 25 יחידות

  • 3 ½ כוסות קמח
  • 200 גרם מחמאה / חמאה רכה מאוד
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס שמן
  • 400 גרם ממרח תמרים
  • קינמון
  • אגוזים קצוצים
Advertisements

אופן ההכנה

  • מתחילים בערבוב המצרכים היבשים, ואז מוסיפים מיץ ושמן ובסוף את המחמאה.
  • ללוש עם וו גיטרה (אפשר גם ללוש ביד) לבצק נוח וחלק (מומלץ לא ללוש יותר מדי את הבצק)
  • מכניסים לחצי שעה למקרר.
  • אחרי מנוחה במקרר, מחלקים את הבצק ל 3 כדורים שווים. מקמחים מעט את משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעלה בין 2 דפים של נייר אפיה.
  • מורחים מעט (2 כפות על כל עלה) ממרח תמרים, ומפזרים קינמון ואגוזים ואז מגלגלים לרולדה.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה ומניחים את הרולדה בתבנית.
  • חוזירם על אותו שלב לכל חלקי ומכניסים את הרולים למקפיא למשך חצי שעה.
  • אחרי חצי שעה מחממים תנור על 180 מעלות אפיה.
  • חותכים עם סכין חדה ולא משוננת את הרולים לפרוסות בעובי ס"מ וחצי ולא לפרוס עד הסוף.
  • מכניסים לתנור ואופים למשך עשרים וחמש דקות עד חצי שעה.
  • אחרי האפיה חותכים את הקצוות, ואז מצננים ומפדרים באבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.