Go Back
עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה קלה

עם תוספות ושדרוגים מדהימים
ציון 4.25 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

תבנית עגולה קפיצית 24 או תבנית בינונית חד פעמית.
כוס חד פעמי לשתייה קרה.

המצרכים

לתחתית:

  • 1 ½ כוסות קמח.
  • 100 גרם חמאה מומסת.
  • 1 כוס אבקת סוכר.
  • 1 ביצה L.
  • 1 כפית תמצית וניל.

לבלילת הגבינה:

  • 500 גרם גבינה לבנה.
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם.)
  • 5 ביצים L.
  • 2 כפות קמח.
  • 2 שקית סוכר וניל.
  • 1 כפית אבקת אפיה.

לשכבת הקצפת:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
  • 2 שקיות סוכר וניל.
  • ½ כוס חלב.
  • 2 כפות פודינג שוקולד לבן (אפשר וניל או כל טעם אחר)
  • שבבי שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • מחממים את החמאה במיקרוגל ומצננים.
  • מוסיפים את שאר המצרכים לבצק חלק ונעים
  • משמנים את התבנית ומרדדים את הבצק בתבנית. מחוררים עם מזלג ואז אופים למשך 10 דקות על 180 מעלות.
  • עוברים להכנת הגבינה - מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם הסוכר וניל לקצף יציב.
  • בקערה נפרדת טורפים את שאר המצרכים.
  • עם מרית מערבבים את שתי התערובות ויוצקים לתבנית.
  • אופים בחום של 150 מעלות כשעה וחצי, עם תבנית מים בתחתית התנור.
  • נעבור להכנת הקצפת - מקציפים את השמנת עם שאר המרכיבים לקצפת יציבה, ומזלפים או יוצקים מעל העוגה.
  • לבסוף מקלפים עם קולפן שוקולד לבן מעל. רצוי להכניס למקרר להתייצבות הקצפת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.