Go Back
עוגת גבינה

עוגת גבינה עם טיפ מנצח

מתכון מוצלח שחובה לנסות!
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: רוית זכרוביץ'

ציוד

תבנית קוטר 24 או סיר ג'חנון.
Advertisements

המצרכים

  • 7 ביצים
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 750 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
  • 2 גביע שמנת חמוצה 200 גרם (חובה! סה"כ 400 גרם)
  • 4 כפות גדושות קורנפלור
  • 3 כפות פודינג וניל

לקישוט (לא חייב):

  • 1 גביע שמנת מתוקה
  • 1 חבילה פודינג וניל

לעיטור: תותים

    Advertisements

    אופן ההכנה

    • מתחילים בהקצפת חלבונים עם כוס סוכר לקצף נוקשה
    • בקערה נפרדת מקציפים את השמנת חמוצה, גבינה לבנה, סוכר וניל, כוס סוכר, חלמונים. לאחר מכן מורידים מהירות ומוסיפים את הפודינג וניל וקורנפלור.
    • מאחדים את החלבונים עם הבלילה של הגבינה בתנועות עטיפה בעזרת מרית. לא מערבבים חזק כדי לא לשבור את קצף הביצים.
    • שופכים לתבנית מרופדת בנייר אפייה רק בתחתית (לגזור לעיגול), ובצדדים מרוססת בתרסיס שמן.
    • אופים על רשת בשלב שני מלמטה, בתנור מחומם על 200 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית.
    • אופים למשך 20 דקות על 200 מעלות עד השחמה בחלק העליון של העוגה (אם צריך גם עד 30 דקות). ולאחר מכן מורידים ל-160 מעלות למשך עוד שעה ומכסים בנייר כסף, ככה שלא תיסדק העוגה. סה"כ שעה וחצי אפייה.
    • לאחר אפייה משאירים בתנור מכובה לעוד שעה. כשהעוגה מתקררת מכינים למקרר למשך כמה שעות (עדיף לילה) ורק אז מחלצים מהתבנית כדי להימנע מהתפרקות.
    Advertisements

    הערות וטיפים

    טיפ שמייצב את העוגה זה 2 שמנת חמוצה (נשמע לא קריטי אבל מבטיחה שזה כן).
    נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.