Go Back
עוגת קרם חלב שכבות - מאיה פפיסמדוב

עוגת קרם חלב

מעדן אמיתי!
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: מאיה פפיסמדוב

ציוד

תבנית 24

המצרכים

לבצק הרבוך:

  • 80 גרם חמאה
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס מים
  • קורט מלח
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כוס קמח
  • 4 ביצים L

לקרם החלב:

  • 2 ¼ כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • כוס סוכר
  • 2 שקית סוכר וניל
  • 5 כפות מלאות קורנפלור
  • 150 גרם חמאה

אופן ההכנה

  • מתחילים בהכנת הבצק הרבוך - לקלחת נוסיף את החמאה, חלב, ומים על להבה בינונית, ונמיס את החמאה. ברגע שבמים מגיעים לרתיחה, נוסיף גם את הסוכר וניל ומלח. לבסוף נוסיף את הקמח ונערבב ערבוב מהיר עד שמקבלים גוז בצק. נצנן.
  • לקערת מיקסר נעביר את הבצק ונוסיף ביצה ונקציף עד להטמעה. נעשה כך עם שאר הביצים.
  • כעת נרפד את התבנית בנייר אפייה, ונזלף או נמרח את מחצית מהבצק הרבוך בשכבה אחידה.
  • נשים לאפייה על חום 190 מעלות למשך 20 דקות, ואז נוריד לחום 170 מעלות למשך עוד 5 דקות. נעשה כך גם עם המחצית השנייה של הבצק, אפשר לזלף בשכבה זו פרחים קטנים בצפיפות בעזרת צנטר כוכב. באפייה של שכבות הבצק נוצרות מעין גבעות וזה בסדר.
  • עוברים להכנת הקרם - נחמם 2 כוסות חלב עם הגז, ובינתיים בקערה נטרוף בעזרת מטרפה ידנית את שאר החומרים חוץ מהמחמאה. כשהחלב מגיע לרתיחה נוסיף חצי כוס ממנו בזרם דק לתערובת הביצים ונמשיך לערבב.
  • לאחר מכן נחזיר את הכל לחלב שעל הגז ונמשיך לערבב עד הסמכה. נכסה ונקרר את הקרם.
  • נקציף את החמאה כדקה לאווריריות, ומוסיפים את הקרם בהדרגה,כף אחר כף עד הטמעה.
  • לסיום נרכיב את העוגה - נניח בתבנית שבה אפינו, את אחד משכבות הבצק, ומעליו נמרח את הקרם, ואז נכסה בשכבת הבצק השנייה.
  • נכניס לקירור לילה שלם לפחות - להתייצבות הקרם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.