Go Back
+ servings
חלה

חלה רכה כמו ענן

קלות כמו נוצה!
ציון 4.50 על ידי 8 דירוגים
כמות 4 חלות בינוניות
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

כמות: 4 חלות קטנות או 2 גדולות מאוד.

  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 ½ כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קילוגרם קמח
  • 1 ביצה (גודל L)
  • ½ כוס קורנפלור
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 ½ כוסות מים פושרים (בנוסף)

אופן ההכנה

  • קודם נתסיס את השמרים עם כוס מים פושרים וסוכר, נמתין עשר דקות ואז מוסיפים את שאר המצרכים.
  • מתפיחים למשך שעה ואז ללוש שוב ומחלקים את הבצק למספר חלקים שרוצים.
  • לקלוע חלות ונכין תא אדים (נכניס תבנית רחבה עם מים רותחים לתנור)
  • נניח את התבניות של הבצק חלות מעל התבנית של המים ונסגור את התנור למשך חצי שעה)
  • אחרי התפחה שניה, נבריש בביצה ונפזר שומשום ואז נאפה על טורבו 200 מעלות למשך 25 דקות. אם רואים שעדיין לא אפוי מלמטה רצוי להפוך את התבנית אחרי עשרים דקות אפיה, ולתת לזמן האפיה עוד עשר דקות.
  • אחרי האפיה נשפריץ מים ונכסה במגבת נקיה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.